Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy sos do gołąbków mamusi.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 l
margaryna 25 gram
mąka pszenna 30 gram
koncentrat pomidorowy 1 słoik
śmietana 18 proc 100 ml
cukier do smaku
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy sos do gołąbków mamusi.

W garnku rozgrzewamy margarynę i dodajemy koncentrat pomidorowy. Następnie zalewamy to bulionem i gotujemy. Mąkę mieszamy ze śmietaną i dodajemy 3 łyżki gorącego bulionu. Ocieploną śmietanę wlewamy do garnka i gotujemy. Doprawiamy według gustu i gotowe.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 08.08.2013 14:20
bardzo dobry ten sos mamusi:)
IwonaKa 25.07.2013 11:26
moja mamusia też taki robiła,pycha
Wojt@s
Wojt@s 09.06.2013 22:00
niezłe muszę spróbować
Barbara777 07.06.2013 19:18
Jak mamusi to musi być cudowny, chętnie zrobię:)
Róża1 31.05.2013 18:56
na pewno przepyszny:-)
Renataj 25.05.2013 22:29
Proste i pewnie smaczne - trzeba wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak