Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy ryż z indykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż arborio 1 szklanka
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
oliwa 5 łyżek
wino białe wytrawne 1 szklanka
sól 2 łyżeczki
udziec z indyka 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
oregano 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka

Porada

U mnie ryż naturalny arborio

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy ryż z indykiem

Udźce z indyka potnij na małe części oprósz solą i zrumień obu stron, wlej pół szklanki wina i odparuj, dodaj oregano, czosnek, przykryj i duś ok 1,20 godz na małym ogniu. 30 minut przed końcem duszenia mięsa wstaw ryż. Rozgrzej 2 łyżki oliwy, łyżkę masła, dodaj zmiażdżony czosnek, wsyp ryż chwilkę podsmaż. Wlej pół szklanki wina, odparuj, dodaj czubata łyżeczkę koncentratu, dodaj ok szklanki wody. Wymieszaj , przykryj pokrywką i niech gotuje się wolno ok 30 minut. Sprawdzaj czy ma wystarczającą ilość płynu. Jeśli nie, dolewaj wodę. PI 30 minutach ryż będzie gotowy. Podawaj z duszonym indykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.12.2016 18:00
super danie
Malinka 22.11.2016 12:01
Chętnie bym zjadła :)
MonikaW 21.11.2016 21:40
super ryż :)
Renata9 21.11.2016 21:21
Smaczny obiadek
bertpvd 21.11.2016 21:01
pyszne danie
kd045 21.11.2016 20:20
super przepis ;]
Motorek 21.11.2016 18:50
wygląda smacznie
Konczi 21.11.2016 17:31
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak