Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy przecier na zupę

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory bez skóry 40-50 dag
sól szczypta
Pieprz biały mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy przecier na zupę

Kroki postępowania

1
Do garnka wkładamy pomidory, zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy pod przykryciem przez około 10 minut,
Krok 1 - Pomidorowy przecier na zupę foto
2
następnie pomidory rozgniatamy widelcem, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i dalej gotujemy na niewielkim ogniu przez kolejne 15 minut.
Krok 2 - Pomidorowy przecier na zupę foto
3
Blenderujemy. Możemy przecier przecisnąć przez sito.
Krok 3 - Pomidorowy przecier na zupę foto
4
Gorący sos przekładamy do słoika i zakręcamy.
Krok 4 - Pomidorowy przecier na zupę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 02.03.2014 17:48
świetny jest ten przecier pomidorowy:)
Czyki 02.03.2014 11:08
Dobry przepis :)
Gracer 02.03.2014 11:04
W przepisie mają być pomidory bez skóry, nie wiem czemu nie chce zatwierdzić edycji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak