Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowy krem z soczewicy z mozarellą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szkl
pomidor 2 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
cebula 1/2 szt
czosnek posiekany 2 ząbki
marchewka 2 szt
bulion warzywny 500 ml
koperek 1 garść
ketchup pikantny 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 2 szczypty
sól do smaku
sok z cytryny 2 łyżeczki
groszek zielony 1 puszka
mozzarella w kulce 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowy krem z soczewicy z mozarellą

Do garnka wrzucić masło, oliwę, posiekaną cebulę i czosnek, chwilę podsmażyć, dodać startą marchewkę i opłukaną soczewicę. Zalać bulionem i gotować na małym ogniu pod przykrywką ok 10 minut, aż soczewica i marchewka będą miękkie.
W międzyczasie sparzyć i obrać pomidory ze skórki.
Dodać do wywaru i gotować jeszcze 5 minut.
Zdjąć z ognia dodać ketchup, przyprawy, cytrynę i koperek, wszystko zmiksować blenderem na gładką masę.
Wrzucić groszek i podgrzać jeszcze 3-4 minuty.
Mozarellę pokroić w kostkę.
Do miseczki wlać zupę, dodać ser i posypać koperkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.08.2016 22:14
wyśmienita zupa !!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak