Pomidorowy kapuśniak z fasolą

Pomidorowy kapuśniak z fasolą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Oto i jest! Pomidorowy zawrót głowy <3 Do tego pieczona fasola w pomidorach, poszatkowana kapusta i czegóż chcieć więcej? No, może więcej zupy ;)
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • marchewki

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • masło 82%

    1 łyżka
  • bulion drobiowy

    1.5 litra
  • kapusta biała

    0.5 główki
  • fasola biała z puszki

    1 puszka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone w kostkę ziemniaki oraz w plasterki marchew, razem z posiekaną cebulą, szklimy na maśle, zalewamy gorącym bulionem drobiowym (u nas z kaczki), gotujemy aż składniki będą miękkie.

Kapustę szatkujemy, dodajemy do zupy, gotujemy przez kwadrans.
Fasolę wraz z sosem i koncentrat pomidorowy dodajemy do całości, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z posiekanym koperkiem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy małej główki kapusty białej oraz pieczoną fasolę w pomidorach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat