Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy kapuśniak z fasolą

5.0
(27)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Oto i jest! Pomidorowy zawrót głowy <3 Do tego pieczona fasola w pomidorach, poszatkowana kapusta i czegóż chcieć więcej? No, może więcej zupy ;)

Składniki:

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
marchewki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
masło 82% 1 łyżka
bulion drobiowy 1.5 litra
kapusta biała 0.5 główki
fasola biała z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy małej główki kapusty białej oraz pieczoną fasolę w pomidorach.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy kapuśniak z fasolą

Pokrojone w kostkę ziemniaki oraz w plasterki marchew, razem z posiekaną cebulą, szklimy na maśle, zalewamy gorącym bulionem drobiowym (u nas z kaczki), gotujemy aż składniki będą miękkie.

Kapustę szatkujemy, dodajemy do zupy, gotujemy przez kwadrans.
Fasolę wraz z sosem i koncentrat pomidorowy dodajemy do całości, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak