Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowo-paprykowa z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litra
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
ryż 100 g
pomidory bez skóry 1 szt
marchew 1 szt
smietana 18% 3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól i pieprz
pietruszka 1 szt
masło 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
papryka czerwona 0.5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowo-paprykowa z ryżem

Kroki postępowania

1
Na gotujący się bulion wsypujemy ryż, a także pokrojoną marchew i pietruszkę oraz ziele angielskie. Gotować razem, mieszając co jakiś czas, aż ryż będzie w połowie miękki. Następnie dodać przecier pomidorowy, wymieszać, gotować razem.
Krok 1 - Pomidorowo-paprykowa z ryżem foto
2
Na patelni na lyzce masla przesmażyć pozbawionego skórki, pokrojonego w kostkę pomidora oraz pokrojoną drobno w kostkę paprykę. Dusić razem na małym ogniu, aż papryka porządnie zmięknie. Dodać do zupy, wymieszać, gotować razem.
Krok 2 - Pomidorowo-paprykowa z ryżem foto
3
Mąkę rozrobić w 1/3 szklanki zimnej wody, dodać 3 łyzki smietany, wymieszać, zahartowac gorącą zupą i całość przelać do garnka. Wymieszać ponownie. Gotować na wolnym ogniu, doprawić pieprzem, słodką papryką i bazylią.
Krok 3 - Pomidorowo-paprykowa z ryżem foto
4
Mieszając gotujemy razem na wolnym ogniu jeszcze około 15 minut i gotowe :)
Krok 4 - Pomidorowo-paprykowa z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 09.02.2013 11:48
o takiej jeszcze nie jadłam, bardzo smacznie wygląda, a papryka dodaje dodatkowego smaczku zupce
Sylwia26 09.02.2013 11:45
ślinka leci
Kekerboom 09.02.2013 11:26
super
msmors 09.02.2013 11:22
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak