Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 saszetki
koncentrat pomidorowy 1 szkl
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
marchewka 4 szt
pietruszka 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
rosół 5 l
śmietana 30% 3 łyżki
Cebula suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z ryżem

Marchewki i pietruszki obieramy, kroimy w słupki i wrzucamy je do garnka z osoloną wodą, łyżką kucharka i suszoną cebulą, po 10 minutach do garnka wlewamy rosół, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, zupę solimy, pieprzymy.
Natkę pietruszki kroimy i wsypujemy do zupy, gdy zacznie wrzeć wsypujemy ryż z saszetek, ciągle mieszamy aby ryż nie przywarł do dna i się nie przypalił, po 20 minutach, zupę ściągamy z palnika wlewamy do niej śmietankę mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.06.2014 06:01
moja ulubiona zupka :)
Grazyna0211 10.06.2014 18:37
lubię pomidorową z ryżem
Ola1young 10.06.2014 16:50
pyszna ,lubimy taką pomidorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak