Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 kg
sól
pieprz
cukier
natka pietruszki
rosół z kury 2 l
ryż (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z ryżem

Pomidory zalewamy wrzątkiem a potem obieramy ze skórki. Obrane pomidory kroimy w kostkę i wrzucamy do buliony z kury. Gotujemy wszystko ok 10-15 min a następnie blendujemy przy pomocy blendera ręcznego. Zupę doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem,udekorowaną natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak