Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 średnia sztuka
czosnek
3 ząbki
olej do smażenia
pieczarki
15 dkg
szynka wieprzowa
40 dkg
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Kminek mielony Prymat
1/3 łyżeczki
Ziele angielskie mielone Prymat
2 szczypty
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
passata pomidorowa
z czosnkiem 700 g
fasola biała
1 puszka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 czubata łyżeczka
przyprawa uniwersalna
wg uznania
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić w garnku na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami foto
2
Pieczarki pokroić w półplasterki, wrzucić do garnka i usmażyć.
Krok 2 - Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami foto
3
Szynkę zmielić, dodać do grzybów razem z przyprawami. Smażyć, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie.
Krok 3 - Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami foto
4
Do mięsa z grzybami dodać passatę i szklankę wody, zagotować.
Krok 4 - Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami foto
5
Dodać fasolkę razem z zalewą i zioła. Wymieszać.
Krok 5 - Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami foto
6
Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut. Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Krok 6 - Pomidorówka z passaty z szynką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 03.07.2017 20:21
Bardzo dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak