Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z bazylią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

woda zimna 2,5 litra,
skrzydełka kurczaka 5 szt,
mięso indycze 400 g, rosołowe
rosół wołowy kawałek
marchew 1 szt,
pietruszka 1 szt,
seler korzeniowy 1/4 szt,
natka pietruszki 3 gałązki,
Liść lubczyku suszony Prymat 2 gałązki,
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
bazylia 1,5 łyżeczki,
passata pomidorowa 350 ml,
śmietana według uznania,

dodatkowo;

makaron 250 g, Nitki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z bazylią

Mięso dokładnie opłukać włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Zagotować. Zebrać szumowiny wytworzone podczas gotowania, dodać soli. Gotować na małym ogniu 20 minut, dodać obraną i opłukaną włoszczyznę. Pietruszkę zieloną razem z lubczykiem opłukać i wrzucić do gotującego sie mięsa. Gotować aż warzywa i mięso będą miękkie.
Następnie wyjąc jarzynę , zieleninę oraz mięso.
Marchewkę skroić w kostkę i włożyć z powrotem do garnka, mięso obrać pokroić i dodać do zupy.
Dodać rozdrobnione pomidory i zagotować.
Doprawić do smaku pieprzem , solą oraz przyprawą uniwersalną. Dodać suszoną bazylie.
Żupę zabielić śmietaną w wcześniej zahartowaną gorącą zupą .
Ponownie zagotować.
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Na talerz nałożyć makaronu i zalać pomidorówką z bazylią.

Ozdobić kawałkiem mięsa oraz natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 21.04.2017 11:21
Miło mi dziekuje ;)
gosia56 21.04.2017 10:47
pyszna zupka ;)
Róża1 21.04.2017 09:49
taką lubię :-)
slodkieniebo 21.04.2017 08:33
Ciekawa propozycja :)
gusia1000 21.04.2017 00:27
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak