Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka na bogato

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
ziele angielskie 3 szt.
marchew 3 szt.
cebula 1 szt.
ząbek czosnku 3
skórka z cytryny 1
masło 1 łyżka
papryka czerwona 1,5 kg
pomidory krojone z puszki 0,750 l.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka na bogato

Mięso zalać 2 litrami wody. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Zagotować. Gotować ok. 30 min. Mięso wyjąć, oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki. Marchewki obrać, pokroić w półplasterki. Mięso i marchew dodać do zupy. Gotować ok. 10 minut. W tym czasie cebulę i paprykę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa te i skórkę cytryny podsmażamy na łyżce masła ok 5 minut. Do zupy dokładamy podsmażone warzywa i rozdrobnione pomidory z puszki. Dodajemy koncentrat, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i cukrem. Całość gotujemy jeszcze ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 02.10.2015 23:46
kolorek jak ma być, smaczna zupka
IKrakowianka 02.10.2015 18:08
super zupka
Wacław 02.10.2015 17:46
z chęcią bym zjadł :-)
Aannkaa82 02.10.2015 17:09
Bardzo apetyczna :)
Barbara13 02.10.2015 12:59
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak