Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe mielone z pieczonymi ziemniaczkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki

olej 6 łyżek
Rozmaryn suszony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

mielone

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
ketchup pikantny 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
czosnek 1 ząbek

sałata

mix sałat 1 opakowanie
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ocet balsamiczny
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe mielone z pieczonymi ziemniaczkami

Sałatę myjemy osuszamy solimy do smaku polewamy olejem i octem balsamicznym.
Ziemniaki obieramy i kroimy w grube plastry. Smażymy na rozgrzanym oleju. Solimy do smaku i posypujemy tymiankiem.
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę tarta , ketchup , przecier pomidorowy , wyciśnięty czosnek. Mieszamy solimy do smaku , doprawiamy pieprzem. Formujemy klopsiki i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.
Podajemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak