Pomidorowa zupa z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Świetny sposób na tzw. czyszczenie lodówki. Zawsze po weekendzie nam coś zostaje. Zgodnie z maksymą gotuję, nie marnuję, obmyślamy nowe propozycje na zagospodarowanie produktów.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • boczek wędzony

    150 gramów
  • fasolka szparagowa

    250 gramów
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe XXL

    2 sztuki
  • passata pomidorowa

    300 mililitrów
  • bulion warzywny

    800 mililitrów
  • kopytka

    250 gramów
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kostkę, por w piórka. Fasolę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
Czosnek kroimy na cienkie plasterki. Marchew ścieramy na tarce do jarzyn. Boczek smażymy w garnku o grubym dnie, dodajemy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i dusimy przez kwadrans, co jakiś czas mieszamy. Następnie dodajemy passatę, bulion i gotujemy pod przykryciem 20 min. Następnie dodajemy przekrojone na pół kopytka i gotujemy do ich miękkości.
Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat