Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa zupa z fasolką szparagową

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Świetny sposób na tzw. czyszczenie lodówki. Zawsze po weekendzie nam coś zostaje. Zgodnie z maksymą gotuję, nie marnuję, obmyślamy nowe propozycje na zagospodarowanie produktów.

Składniki:

Składniki:

boczek wędzony 150 gramów
fasolka szparagowa 250 gramów
ząbki czosnku 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
marchew 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe XXL 2 sztuki
passata pomidorowa 300 mililitrów
bulion warzywny 800 mililitrów
kopytka 250 gramów
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa zupa z fasolką szparagową

Boczek kroimy w kostkę, por w piórka. Fasolę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
Czosnek kroimy na cienkie plasterki. Marchew ścieramy na tarce do jarzyn. Boczek smażymy w garnku o grubym dnie, dodajemy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i dusimy przez kwadrans, co jakiś czas mieszamy. Następnie dodajemy passatę, bulion i gotujemy pod przykryciem 20 min. Następnie dodajemy przekrojone na pół kopytka i gotujemy do ich miękkości.
Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak