Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa ze świeżych pomidorów

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 l
pomidory 500 g
marchewka ugotowana 2
pietruszka gotowana 1
seler korzeniowy gotowany 1/5
śmietana 18 proc 150 ml
sól
pieprz kolorowy
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa ze świeżych pomidorów

Kroki postępowania

1
1 l rosołu
500g świeżych mięsistych pomidorów ( swoich z działki )
ugotowane warzywa z rosołu :
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
150 ml śmietanki 18%
Do smaku :
sól pieprz kolorowy
kucharek w płynie

Pomidory naciąć na krzyż, zalać wrzątkiem i zahartować. Następnie zdjąć skórkę, usunąć gniazdo nasienne i umieścić w misce.
Krok 1 - Pomidorowa ze świeżych pomidorów foto
2
Do wysokiego naczynia wrzucić warzywa z rosołu i pomidory i zmiksować. Rosół wlać do garnka, zagotować i dodać zmiksowane składniki.
Krok 2 - Pomidorowa ze świeżych pomidorów foto
3
Zagotować a potem wlać śmietankę zahartowaną z odrobiną zupy. Doprawić do smaku solą, kucharkiem i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 3 - Pomidorowa ze świeżych pomidorów foto
4
Na talerze nakładać porcje makarony, wlewać gotową zupę i posypać świeżą natką pietruszki,
Krok 4 - Pomidorowa ze świeżych pomidorów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 26.02.2014 17:12
i taką właśnie lubię najbardziej :)
Kuchenka 25.02.2014 17:40
apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak