Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa zapiekanka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
ser kozi 200 g
śmietana gęsta 5 łyżek
masło miękkie 2 łyżki
pomidory 2
tymianek 2 łyżeczki
pieprz 2-3 łyżki (cytrynowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa zapiekanka

Ser zmiksowałem ze śmietaną i miękkim masłem. Z ciasta francuskiego wyciąłem koło o średnicy ok. 30 cm. Pastę wyłożyłem na ciasto , pozostawiając brzeg o szerokości 5 cm.
Na paście serowej rozłożyłem pomidory, posypałem tymiankiem i pieprzem cytrynowym.
Podwinąłem brzegi ciasta, tak aby masa nie wypłynęła podczas pieczenia.
Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C , piekłem ok. 40 minut.
Podałem gorącą , od razu po zapieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 23.07.2015 22:33
jakie to dobre sama bym zjadla
Klausia 22.12.2014 15:34
dobra zapiekanka :)
Christopher 20.12.2014 23:19
Pyszna zapiekanka,lubię kozi ser.
jasiek 20.12.2014 13:13
świetna na kolacje
zabcia117 20.12.2014 07:10
Genialnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak