Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa zabielana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 2 litry
koncentrat pomidorowy 1 słoik
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
śmietana 30% 200 ml
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa zabielana

Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy na pół, dodajemy do wywaru, gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy. Mąkę rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody, łączymy ze śmietaną, dodajemy do zupy, zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 12.11.2011 18:45
Pozwoliłam sobie dodać zdjecie do przepisu ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak