Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z soczewicą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
soczewica czerwona 1/2 szklanki
przecier pomidorowy 500 ml
masło 30 gram
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
majeranek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z soczewicą

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle. Jak jest trochę zarumieniona dodajemy pokrojona w kostkę paprykę. Chwilę dusimy.
Krok 1 - Pomidorowa z soczewicą foto
2
Marchewkę z pietruszką kroimy w słupki. Zalewamy woda i dodajemy podsmażoną cebulę z papryką. Gotujemy ok. 15 minut.
Krok 2 - Pomidorowa z soczewicą foto
3
Dodajemy przecier pomidorowy i soczewicę. Gotujemy jeszcze ok. pół godziny aż soczewica będzie miękka ale nie rozgotowana.
Krok 3 - Pomidorowa z soczewicą foto
4
Doprawiamy solą i majerankiem do smaku.
Krok 4 - Pomidorowa z soczewicą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 14.01.2015 20:28
Pyszna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak