Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z selerem naciowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 4 łodygi
marchew młoda 2 szt
sos pomidorowy 1 słoik (z bazylią)
oliwa 2 łyżki
ryż 100 g
bulion warzywny 1,5 l
zioła 1 łyżka (toskańskie)
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z selerem naciowym

Łodygi selera naciowego kroimy na 5-10 mm kawałki.
Marchew kroimy na talarki.
Seler i marchew lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy sos, zioła i gotujemy około 30 min. Po tym czasie dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 12.06.2017 21:26
pyszności :)
Wiktoria29 12.06.2017 15:38
wygląda bardzo smacznie
wwwiolka 12.06.2017 11:54
Bardzo fajny przepis.
Ewelina1991 12.06.2017 10:09
wyborna ta zupka
Wiesława1 12.06.2017 09:14
Moje smaki
sezamek 11.06.2017 23:31
świetna pomidorowa :)
RenataZ-et 11.06.2017 22:34
bardzo apetyczna :)
Renataj 11.06.2017 19:49
Apetyczna zupa - działa na zmysły:)
benka 11.06.2017 19:38
Apetyczna zupa, te kolory pobudzają apetyt.
Mniam 11.06.2017 15:09
Przepyszna zupa :)
Wacław 11.06.2017 14:15
pyszna zupa,ładne kolorki :-)
cukiereczek 11.06.2017 14:03
apetycznie się prezentuje
dodi 11.06.2017 13:30
pysznie wyglada
Konczi 11.06.2017 13:25
Smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak