Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem i bazylią

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
koncentrat pomidorowy 1 puszeczka
marchew 3
mąka pszenna 1 czubata łyzka
śmietana 30 ml uht
ryż 1 torebka
bazylia świeża 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem i bazylią

Do chłodnego bulionu dodajemy koncentrat pomidorowy, mąkę oraz obrane i pokrojone w plasterki marchewki. Gotujemy około 10 minut. Następnie zabielamy zupę śmietanką. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i układamy po porcji na każdym talerzu. Następnie nalewamy zupę. Na wierch każdej porcji nakładamy posiekaną świeżą bazylię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 26.07.2014 09:53
pomidorowa moja :) uwielbiam
IwonaKa 12.07.2014 10:53
tez taką robię,pyszna
engie23 11.07.2014 16:46
uwielbiam pomidorową
mirosława4 11.07.2014 16:24
moja ulubiona
nogawkuchni 11.07.2014 14:42
Pyszna zupka,chętnie bym takiej zjadła,zwłaszcza,że dzisiaj tak zimno,pysznie się prezentuje.
Noruas 11.07.2014 12:08
Apetyczna pomidorówka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak