Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa
skrzydełka kurczaka 2 szt
marchew
pietruszka
seler 1/2 szt
Kucharek przyprawa do potraw
ryż 3/4 szkl
natka pietruszki
śmietana 30% 1/2 szkl
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem

Porcję rosołową razem ze skrzydełkami dokładnie pukamy. Zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.

Dodajemy kucharka i obrane jarzyny. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu aż jarzyny będą miękkie.

Następnie dodajemy opukany ryż i gotujemy ok. 15 minut. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i doprowadzamy do wrzenia.

Ściągamy z ognia dodajemy śmietanę i natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak