Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
skrzydełka kurczaka 3 szt
por 1/2 szt
pietruszka 2 szt
marchewka 3 szt
cebula 1 szt
czosnek ząbki 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
ryż 1-2 torebki
pomidory krojone z puszki 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
sól i pieprz do samku
koncentrat pomidorowy
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem

Porcję rosołową oraz skrzydełka opłukać, włożyć do garnka z gotującą się wodą. Dodać kostkę rosołową oraz przyprawy. Następnie obrać warzywa i opłukać, pokroić wg. uznania i wszystko dołożyć do gotującego się wywaru. Gdy warzywa będą na wpół miękkie dodać ryż i pomidory z puszki. Zupę jeszcze chwile gotować do miękkości warzyw i ryżu. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, doprawić, zamieszać i posypać natką pietruszki.
Smacznego))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 27.05.2015 13:51
moja ulubiona zupka,pycha
Ola1young 25.04.2015 14:47
pyszna pomidorówka
Babeczka35 25.04.2015 12:24
Smaczna zupka.
Piter 31 25.04.2015 11:18
Lubię pomidorową.
Wafelek2601 25.04.2015 11:00
Moja ulubiona
Franciszek 25.04.2015 10:37
Dobra zupka
Ewelina1991 25.04.2015 09:38
pyszna zupka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak