Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 6 szt
koncentrat pomidorowy 200 gram
marchew 3 szt
pietruszka korzeń
pietruszka listki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2-3 łyżkeczki
śmietana 30% 150 gram
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem

Do garnka wlałam wodę dodałam ziele angielskie i liść laurowy , pokrojoną marchew w słupki. Korzeń pietruszki ,jak nie lubicie po ugotowaniu można ją wyjąć . Skrzydełka umyć dokładnie i dodać do marchewki . Gotujemy na małym ogniu można dodać do smaku vegetę albo kucharka jak kto chce .Gotujemy na , aż skrzydełka i marchew z innymi warzywami nam się ugotują . Teraz dodajemy koncentrat pomidorowy oraz listki pietruszki , gotujemy mieszając z 30 minut . Po tym czasie dodajemy śmietanę mieszamy chwile i mamy gotową pomidorową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 05.02.2013 10:01
zawsze dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak