Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 słoik
kości wieprzowe 25 dkg
marchew 3 szt.
ryż 7 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem

Kroki postępowania

1
Nastawiamy 2 litry wody z dokąłdnie wypłukanymi kośćmi i kostką bulionową. Gotujemy aż mięso będzie miękkie.
Krok 1 - Pomidorowa z ryżem foto
2
Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Wraz z ryżem wrzucamy do wrzącego wywaru. Gotujemy do miękkości. Wtedy dodajemy koncentrat, mieszamy aż się rozpuści.
Krok 2 - Pomidorowa z ryżem foto
3
W kubeczku rozkłócamy śmietanę z mąką, łączymy z odrobiną zupy i wlewamy do wrzątku. Mieszamy i doprawiamy wedle uznania.
Krok 3 - Pomidorowa z ryżem foto
4
Gotową zupę wylewamy do talerzy.
Krok 4 - Pomidorowa z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak