pomidorowa z pulpetami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa króliczego z kością

    75dag
  • marchewki

    2
  • pietruszka

  • kawałek selera korzeniowego

  • cebule

    2
  • por

  • głowki kapusty włoskiej

    1/2
  • pomidory

    4
  • jajko

  • masła

    5 dag
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pęczek koperku

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki, pietruszkę i seler obrać, opłukać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać grubo pokrojoną kapustę, umyte mięso, liść laurowy i ziarenka pieprzu. Wlać 6 szklanek wody, wsypać przyprawy i gotować, aż mięso zmięknie. Wywar przecedzamy, mięso oddzielamy od kości i zemleć wraz z częścią ugotowanych warzyw. Wymieszać masę z jajem, przyprawić solą i papryką. Formować małe kuleczki, kłaść je do wywaru i gotować aż do wypłynięcia. Pomidory sparzymy i po zdjeciu skorki kroimy na ćwiartki, dodajemy posiekana cebule, masło odrobinę soli i dusimy 10min, mieszając po czym przełożyć pulpę do garnka z mięsnymi kuleczkami. Chwile razem gotujemy i doprawiamy sola i papryka. Kazda porcje zupy posypujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 16.11.2010 19:30
lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat