Pomidorowa z przecieru z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

    1 szt
  • jogurt naturalny

    3 łyżeczki
  • Makaron kolanka

    300 g
  • bulion

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przygotowanego bulionu lub rosołu dodaję przecier pomidorowy, własnej roboty (przepis w mojej księdze). Po zagotowaniu dodać jogurt naturalny. Żeby jogurt się nie \"zważył\" trzeba do niego najpierw dodać odrobinę zupy (dosłownie 3 łyżki), wymieszać i dodać do zupy. Podawać według upodobań z makaronem lub ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 22.11.2013 08:39
pyszna zupka i mój ulubiony makaron do niej :)
IwonaKa 28.07.2013 11:22
nie ma to jak dobra pomidorowa
ben-ka 09.07.2013 10:22
moja ulubiona zupka:)
Katarzyna59 02.04.2013 09:34
bardzo apetyczna
Bernadeta1 15.03.2013 12:32
smaczna pomidorowa
olkaaa 29.11.2012 07:49
bardzo lubię
dorotka0000025 22.05.2012 00:10
super
jasiek 06.03.2012 11:23
klasyczna
gacopierz23 07.12.2011 20:07
lubię z ryżem
Marlena/Kinia 15.10.2011 16:23
też taką robie, przynajmniej jest szybko zrobiona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat