Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z pierożkami Tortelini :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1,5 litra wody,60 sztuk pierożków Tortelini z mięsem,2 łyżki usiekanej natki pietruszki .
bulion drobiowy 1 kostka
bulion cielęcy 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
przecier pomidorowy 1 szt.
cebula 1 szt.
kurczak 1/2 szt.
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z pierożkami Tortelini :

Najczęściej podajemy zupę pomidorową z ryżem lub makaronem . Ja dla odmiany podaję ją często z pierożkami Tortelini .
Umyć i podzielić na kawałki mięso. Dodać obrane warzywa i przyprawy. Zalać wodą i gotować na małym gazie 1 godzinę . W tym czasie ugotować pierożki ( jakieś 8 minut od zagotowania wody ) . Wyjąć z wywaru mięso i warzywa . Wywar przecedzić . Dodać rozrobiony w odrobinie wywaru przecier. Wlać do zupy. Wymieszać i zagotować . Na talerzu ułożyć pierożki , zalać gorącą zupą i posypać natką pietruszki .

Jeśli ktoś nie przepada za kupnym Tortelini można zrobić uszka z mięsem z gotowania wywaru.
A jeśli mięso i jarzyny nie zostaną użyte na uszka to po obraniu mięsa od kości można je zmielić razem z warzywami z gotowania i użyć jako farsz do pierogów, krokietów czy naleśników .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 02.07.2011 22:48
dobre
bogumiła3 16.09.2010 18:03
smaczne
cukiereczek 16.09.2010 08:24
Pomidorowa z takimi pierożkami, brzmi wyjątkowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak