Pomidorowa z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 kg
  • orzechy włoskie

    300 g
  • cebule

    2
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • bulion warzywny

    1,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju do miękkości. Następnie sparzamy pomidory, zdejmujemy z nich skórkę i dusimy pod przykryciem, aż nam się rozlecą. Orzechemy zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Dodajemy je do pomidorów, dodajemy cebulę i bulion. Gotujemy ok 40 minut. Przyprawiamy i posypujemy natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edyta44 19.07.2012 10:15
ciekawa propozycja
cukiereczek 26.04.2012 10:24
smaczne
Kopiko1983 19.11.2011 05:08
W takiej wersji pomidorowej jeszcze nie jadłam! Ciekawe, ale smacznie brzmi!
aginaa 17.11.2011 14:55
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat