Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POMIDOROWA Z MAKARONEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ZUPA

pałki z kurczaka 3 sztuki
woda zimna 2 litry
makaron penne 200 g
marchew 1 szt
seler naciowy 1 szt
koncentrat pomidorowy 150 ml
passata pomidorowa 500 ml

przyprawy

Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
sól do smaku
kostka rosołowa 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
koperek 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: POMIDOROWA Z MAKARONEM

Do 2 litrów wody wrzucam pałki z kurczaka najlepiej delikatne ale ze skórką , ziele angielskie, liść laurowy, marchewkę oraz seler.Na małym ogniu gotuję zupę, aż mięso będzie odchodziło od kości.
Wywar przecedzam przez sito, tak by została sam aksamitny wywar
Mięso obieram ze skóry i kroję na kawałki.
Marchewkę nie kroję w kostkę tylko pozostawiam w zupie w całości.
Ponownie nastawiam wywar na małym ogniu a następnie dodaję passatę.
Do zupy dodaję makaron-gotuję według instrukcji na opakowaniu ( ja gotowałam 11 minut) Zupę co jakiś czas mieszam.o zupy dodaję suszone zioła oraz łyżeczkę cukru (cukier podkreśli smak zupy, doda lekkiej słodyczy, niepowtarzalnego smaku).Całość trzymam na ogniu jeszcze ok 4 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak