Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pomidorowa z krojonych pomidorów

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
kawałek
marchew
2 szt
seler
kawałek
pietruszka
1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 szt
Sklep Prymat
pomidory krojone w puszce
1 szt
śmietana
1 łyżka
mąka
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
Sklep Prymat
koperek
1 łyżka
Sklep Prymat
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z krojonych pomidorów

Kroki postępowania

1
Żeberka myjemy i wrzucamy do garnka, dodajemy liście i ziele i gotujemy. Po ok. 40 minutach dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, oraz pietruszkę i kawałek selera. Doprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem i gotujemy, aż mięso będzie miękkie.
Krok 1 - Pomidorowa z krojonych pomidorów foto
2
Połowę pomidorów z puszki wrzucamy do zupy (aby były w niej kawałki pomidorów, taką jadłam u babci jak byłam dzieckiem). Drugą połowę pomidorów miksujemy blenderem i dolewamy do zupy, mieszamy i gotujemy 5 minut.
Krok 2 - Pomidorowa z krojonych pomidorów foto
3
W kubku rozrabiamy śmietanę z mąką i odrobiną wody na gładką masę. Zabielamy nią zupę pomidorową, energicznie mieszając.
Krok 3 - Pomidorowa z krojonych pomidorów foto
4
Na koniec dodajemy posiekany koperek i gotujemy jeszcze 3 minuty. Tak przygotowaną zupę pomidorową z cząstkami pomidorów podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.
Krok 4 - Pomidorowa z krojonych pomidorów foto
5
Już dawno szukałam takiego smaku zupy pomidorowej, właśnie taką gotowała moja babcia jak byłam dzieckiem. "NIEBO W GĘBIE".
Krok 5 - Pomidorowa z krojonych pomidorów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

juuusta 01.10.2013 14:20
pyszne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak