Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z kluseczkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 litry
marchew 1 szt.
koncentrat pomidorowy 80 gram
mąka pszenna 1 szklanka
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
jajko 1 szt.
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z kluseczkami

Obraną marchew należy pokroić na plasterki, zalać bulionem, gotować około 20 minut, dodać koncentrat i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Do miseczki wsypać mąkę, dodać jajko, szczyptę soli i odrobinę wody. Wymieszać na gładką masę (wodę dodajdmy stopniowo - masa powinna być gęsta, nie lejąca się). Kluski gotujemy w zupie: na brzeg łyżki nabieramy trochę masy i wkładamy do gotującej się zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 30.03.2013 13:19
pyszna zupka
kasienka23 30.03.2013 10:06
pyszna zupka :)
Katarzyna40 30.03.2013 07:49
kluski lane najlepsze :)
Mira85 30.03.2013 07:46
Bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak