Pomidorowa z kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości

    100 g
  • porcja rosołowa

    1 szt
  • marchewka

    1 zt
  • pietruszka

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    2 ziarenka
  • sól i pieprz

    1 szczypta
  • przecier pomidorowy

    1 słoiczek mały
  • woda

    1,5-2 liteów
  • kasza gryczana

    100 g
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • woda

    1 litr
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • bazylia świeża

    3-4 listki
  • mąka

    1 łyżeczka
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pomidorowa z kaszą gryczaną  foto
kości i porcję rosołowa umyć i odgotować , wlać nowej wody , Dodać jarzyny liść laurowy i ziele angielskie .Posolić i gotować na wolnym ogniu .
Krok 2 - Pomidorowa z kaszą gryczaną  foto
W między czasie ugotować kaszę gryczaną ,posolić i gotować około 15 minut .
Krok 3 - Pomidorowa z kaszą gryczaną  foto
Do wywaru z porcji rosołowej i kości po ugotowaniu wlać przecier pomidorowy . Zagotować, przyprawić pieprzem i solą , bazylią .
Krok 4 - Pomidorowa z kaszą gryczaną  foto
Zatrzepać śmietaną wymieszaną z mąką .Posypać natką pietruszki .
Krok 5 - Pomidorowa z kaszą gryczaną  foto
Kaszę gryczaną wyjąć na talerze ,wlać wywaru pomidorowego ,posypać natką pietruszki i posiekaną bazylią świeżą .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 29.06.2017 15:30
nigdy nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat