Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z bazylia i ziołami prowansalskimi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 szt
masło 1 łyżeczka
pomoidory krojone 1 kartonik
bazylia
Zioła prowansalskie suszone Prymat
makron 1 szklanka
śmietana 12-procentowa 1 szklanka
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyzeczki
Pieprz biały mielony Prymat
cukier 1 łyzeczka
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z bazylia i ziołami prowansalskimi

Pomidory myjemy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na masełku. Do garnka wlewamy wodę zagotowujemy dodajemy przyprawę uniwersalną , liść laurowy i zagotowujemy. Dodajemy podsmażone pomidory , wlewamy pomidory krojone z kartoniku ja wybrałam takie z bazylią. Zagotowujemy. Dodajemy sos sojowy ,cukier do smaku. Wsypujemy drobny makaron typu ryż. Zagotowujemy. Kiedy ryż będzie miękki zaciągamy śmietana , dodajemy zioła prowansalskie i pieprz do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 05.04.2013 09:37
bardzo smaczny przepis
Agnieszka-87-25 05.04.2013 08:56
super mniamm
iwa643 05.04.2013 08:44
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak