Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa tarta na cieście twarogowo-olejowym.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 20 dag
ser biały 10 dag
jajko 1 sztuka
olej 3 łyżki
mleko 3 łyżki
sól 1 płaska łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier szczypta
masło 1 łyżka

Nadzienie

pomidory 2 sztuki
bazylia
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa tarta na cieście twarogowo-olejowym.

1.Z podanych składników zagnieść ciasto,wałkować na podsypanej stolnicy i wyłożyć nim formę do tarty posmarowaną masłem,o średnicy 25 cm.
2. Pomidory umyć,osuszyć i pokroić w plasterki,osuszyć na papierowym ręczniku z nadmiaru soku.
3.Plasterki pomidorów ułożyć na cieście i oprószyć suszoną bazylią.Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia ciasta.
4.Pod koniec pieczenia posypać serem żółtym i zapiec aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 03.07.2015 06:58
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 01:14
Ale bym zjadła.
Amellia 14.01.2015 11:17
wygląda pysznie mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak