Pomidorowa na żeberku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberko

  • skrzydełka kurczaka

    3 sztuki
  • marchewka

  • rosołek wołowy

  • sól

  • pieprz

  • koncentrat pomidorowy

    mały słoiczek
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i wstawiamy na rosołek.Dodajemy bulion wołowy,marchewkę.Doprawiamy solą i pieprzem.Gdy mieso zmięknie,dodajemy koncentrat,zaprawiamy maka i smietaną.Mieso obieramy z kości i dodajemy do zupki.Podajemy z makaronem lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 20.11.2013 09:08
taką zupkę lubię
Kas2 22.02.2012 14:51
smaczna zupka
Krystyna32 13.02.2012 08:36
pycha
Wafelek2601 07.02.2012 14:55
pomidorówka jest najlepsza!
Dorian 16.12.2011 13:44
pycha
Tika4444 04.12.2011 16:41
smakowita zupka
Tika4444 04.12.2011 16:41
smakowita zupka
rutynka 30.11.2011 10:25
jedna z moich ulubionych zup
IKrakowianka 24.11.2011 17:58
najlepsza zupa to właśnie taka pomidorowa na żeberkach!!
joanna77 16.11.2011 12:48
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat