Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa na swojskim przecierze pomidorowym.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1-2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1-2 ząbki
śmietana 30% 200 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 liście
ziele angielskie 3-4 sztuk
przyprawa do potraw 1-2 łyżeczki
sól do smaku
porcja rosołowa drobiowa sztuki
przecier pomidorowy 1 słoik 0,7 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa na swojskim przecierze pomidorowym.

Kroki postępowania

1
Mięso wrzucić na wrzącą wodę i gotować na wolnym ogniu.
Krok 1 - Pomidorowa na swojskim przecierze pomidorowym. foto
2
Dodać marchew, pietruszkę i przyprawy - gotować dalej.
Krok 2 - Pomidorowa na swojskim przecierze pomidorowym. foto
3
Cebulę pokroić na grube plastry i opiec na żeliwnym krążku, położonym na palnik gazowy.
Krok 3 - Pomidorowa na swojskim przecierze pomidorowym. foto
4
Dodać razem z plasterkami czosnku pod koniec gotowania do wywaru.
Krok 4 - Pomidorowa na swojskim przecierze pomidorowym. foto
5
Wlać wcześniej przygotowany przecier pomidorowy małosolny.
Krok 5 - Pomidorowa na swojskim przecierze pomidorowym. foto
6
Po zagotowaniu wlać śmietanę, szybko zagotować i zdjąć zupę z ognia.
Krok 6 - Pomidorowa na swojskim przecierze pomidorowym. foto
7
Podawać z makaronem, przybrać zieleniną i marchewką.
Krok 7 - Pomidorowa na swojskim przecierze pomidorowym. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 22.05.2013 10:42
świetny pomysł z domowym przecierem :)napewno smakuje lepiej niż ten kupny -komplementy
Mysiunia 26.03.2013 18:56
Z przypalaną cebulką :) Lubię taką :)
Henryka2 24.02.2013 19:18
Dobra pomidorowa.
Magda24 24.02.2013 15:22
najlepsza, bez zbędnych konserwantów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak