Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa na soku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda ok 2 l
żeberka wieprzowe 0,5 kg
pomidory 5 sztuk
włoszczyzna 1 duży pęczek
cebula 1 sztuka
sok pomidorowy 2 szklanki
przecier pomidorowy 400 g
śmietana 18 proc 250 g
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier ewentualnie do smaku

Porada

Aby śmietana nie zważyła się w zupie, zanim ją dodamy, rozrabiamy ją w miseczce z kilkoma łyżkami zupy.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa na soku

1. Żeberko gotujemy w wodzie z majerankiem i listkami laurowymi przez około 40 minut zdejmując szumującą się pianę.

2. Dodajemy seler, pokrojoną w kostkę marchewkę, startą na tarce pietruszkę i pokrojonego w talarki pora oraz cebulę w całości. Gotujemy do miękkości warzyw.

3. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i sok pomidorowy. Gotujemy kilka minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i przyprawę uniwersalną.

4. Dodajemy śmietanę, zagotowujemy i doprawiamy pieprzem i ewentualnie cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 22.03.2015 17:08
ja robię na samym soku,bez dodatku wody,jest gęsta i pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak