Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
woda
ok 2 l -
żeberka wieprzowe
0,5 kg -
pomidory
5 sztuk -
włoszczyzna
1 duży pęczek -
cebula
1 sztuka -
sok pomidorowy
2 szklanki -
przecier pomidorowy
400 g -
śmietana 18 proc
250 g -
przyprawa do potraw Kucharek
1 łyżka -
Liść laurowy suszony Prymat
4 sztuki -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
cukier
ewentualnie do smaku
Przepis i sposób przygotowania Pomidorowa na soku
2. Dodajemy seler, pokrojoną w kostkę marchewkę, startą na tarce pietruszkę i pokrojonego w talarki pora oraz cebulę w całości. Gotujemy do miękkości warzyw.
3. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i sok pomidorowy. Gotujemy kilka minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i przyprawę uniwersalną.
4. Dodajemy śmietanę, zagotowujemy i doprawiamy pieprzem i ewentualnie cukrem.
Aby śmietana nie zważyła się w zupie, zanim ją dodamy, rozrabiamy ją w miseczce z kilkoma łyżkami zupy.![]()
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się