Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa na przecierze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 4 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler do smaku
por do smaku
ziele angielskie do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
przecier pomidorowy do smaku
makaron do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa na przecierze

Kroki postępowania

1
1. Skrzydełka czyścimy i myjemy aby nie pozostało na nich pierze. Zalewamy je wodą (ok 3-4L), dodajemy przyprawy wg upodobania i zagotowujemy.

2. Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.

3. Gdy wywar ze skrzydełkami zacznie wrzeć, dodajemy włoszczyznę. Czekamy chwilkę aż znowu zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i gotujemy 30 minut.
Krok 1 - Pomidorowa na przecierze foto
2
4. Po upływie 30 minut dodajemy przecier pomidorowy i sprawdzamy smak zupki. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Gotujemy jeszcze ok 10-15minut.

5. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2 - Pomidorowa na przecierze foto
3
6. Przed podaniem możemy posypać natką pietruszki.

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Pomidorowa na przecierze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 20.02.2013 13:48
Bardzo apetycznie wygląda Twoja pomidorowa.
ONY_za_kare 30.01.2013 13:07
ile kuchni tyle pomidorówek... i każda jest przepyszna! mniam
Botwinka 20.01.2013 17:16
bardzo lubię pomidorową zupę,pyszna
Cukiereczek13 13.10.2012 22:34
pysznie wyglada :)
marianp20 13.10.2012 21:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak