Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa kasza bulgur z cieciorką, czerwona fasola i natką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulgur 200-250 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cieciorka konserwowa
fasola czerwona z puszki
natka pietruszki 1/2 pęczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa kasza bulgur z cieciorką, czerwona fasola i natką

Kasze ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu dodac koncentrat pomidorowy, wymieszać. Dodac do smaku sól, pieprz czarny i ziołowy oraz czosnek (wg uznania). Wymieszać. Warzywa z puszek przecedzić, dodać do kaszy dowolną ilość (ja dodaję 3/4 puszki każdego z warzyw). Natkę pietruszki pokroić drobno, dodac do kaszy z warzywami i wymieszać. Danie smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 23.06.2017 19:55
Pyszna propozycja!
gosia56 23.06.2017 14:52
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak