Pomidorowa kasza bulgur z cieciorką, czerwona fasola i natką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulgur

    200-250 g
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • cieciorka konserwowa

  • fasola czerwona z puszki

  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu dodac koncentrat pomidorowy, wymieszać. Dodac do smaku sól, pieprz czarny i ziołowy oraz czosnek (wg uznania). Wymieszać. Warzywa z puszek przecedzić, dodać do kaszy dowolną ilość (ja dodaję 3/4 puszki każdego z warzyw). Natkę pietruszki pokroić drobno, dodac do kaszy z warzywami i wymieszać. Danie smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 23.06.2017 19:55
Pyszna propozycja!
gosia56 23.06.2017 14:52
na pewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat