Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowa jak z Gruzji

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 litra
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
masło
orzechy włoskie 20
cebula 2
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 2
natka pietruszki
sól
pieprz
cukier
curry do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowa jak z Gruzji

Koncentrat pomidorowy podsmażamy na maśle, ciągle mieszając. Orzechy sparzamy i siekamy drobno. Cebule obieramy i drobno kroimy, smażymy ją i oprószamy mąką, łączymy z wywarem, koncentratem i orzechami, chwilę podgotować.Lekko studzimy, mieszamy z żółtkami i natką posiekaną. Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 11.02.2013 18:04
suuuper, z orzeszkami włoskimi jest masakrycznie wyśmienite !
Klisza 09.02.2013 21:29
ciekawe
Silver Teaspoon 09.02.2013 17:46
smacznie
Cukiereczek13 09.02.2013 17:37
pysznie wygląda ;)
andrzejek malutki 09.02.2013 17:05
uwielbiam taka zupke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak