Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2
oliwa 3 łyżki
szynka 8 dag
pomidory 50 dag
seler naciowy 1
ziemniaki 2
bazylia do smaku
tymianek do smaku
oregano do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
żółtko jajek 1
pietruszka 1 pęczek
boczek 8 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa inaczej

Boczek oraz szynkę pokroić w kostkę.
Cebulę i pietruszkę drobno posiekać.
Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, przelać zimną wodą i zdjąć skórkę. Pokroić na małe kawałki.
łodygę selera dobrze oczyścić, opłukać i pokroić na małe plasterki.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Rozgrzać oliwę w dużym garnku, usmażyć na złoty kolor boczek, cebulę, szynkę i poddusić. Dodać pomidory, seler, ziemniaki i poddusić.
Zalać 1 litrem wrzątku, przyprawić sporą ilością ziół i gotować 30 minut na wolnym ogniu.
Żółtko rozkłócić odrobiną zupy. Zdjąć zupę z ognia i zaciągnąć mocno rozbełtanym żółtkiem.
Posypać posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 12.09.2012 15:40
ale pysznie ta zupka wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak