Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa bazyliowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 0,5 kg
włoszczyzna 1 sztuka
pomidory 1 kg
bazylia do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 sztuk
śmietana kwaśna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa bazyliowa

Gotujemy wywar na cielęcinie i włoszczyźnie z 2l wody, doprawiamy solą, pieprzem i liściem laurowym. Dodajemy obrane ze skórki pomidory pokrojone w ćwiartki, bazylię i gotujemy przez 20-30minut na małym ogniu. Podajemy ze śmietaną i ryżem/makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak