Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

udka z kurczaka 2 szt
skrzydełka kurczaka 2 szt
podudzia z kurczaka 2 szt
żołądki drobiowe 150 g
wołowina 200 g
podgrzybki 1 szt (suszony)
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
por (biała część)
kapusta włoska 1 kawałek
estragon 1 gałązka
natka pietruszki 1 gałązka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 szt
lubczyk świeży 1 gałązka
ząbek czosnku 1 szt
sól i pieprz

Dodatkowo

koncentrat pomidorowy 150 g
śmietana słodka 2 łyżki
bazylia świeża
zioła 1 łyżka (toskańskie)
ryż 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa

Mięso umyłem, osuszyłem, przełożyłem do garnka, zalałem zimną wodą (mięso ma być przykryte), dodałem łyżkę soli i zagotowałem.

Do wywaru dodałem obraną marchew, seler, podpaloną cebulę, podpaloną pietruszkę, kapelusz z podgrzybka, kapustę włoską, por, ząbek czosnku i świeże zioła. Gotowałem na wolnym ogniu 120 min, po czym wywar przecedziłem przez gazę. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

Do przecedzonego wywaru dodałem ryż, gotowałem 10 min na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszałem, żeby ryż nie przywarł do dna garnka.

Dodałem koncentrat pomidorowy i ziła toskańskie, gotowałem do miękkości ryżu.

Zabieliłem śmietaną, podałem z posiekaną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 18.06.2016 08:51
piękny kolor... apetycznie wygląda!!
Wafelek2601 18.06.2016 08:45
Pyszna zupa
Babeczka35 18.06.2016 08:36
Pyszna zupka.:)
smerfetka79 17.06.2016 23:51
szkoda że mój mąż z ryżem nie lubi, przez to rzadko robie
MałaMi89 17.06.2016 23:24
Smaczna :) a z ryżem pomidorowej to już wieki nie jadłam!
Iwusia 17.06.2016 23:19
takie zupki to ja lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak