Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki z ricottą i pesto

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorki koktajlowe 12 szt.
oliwki zielone Smak 12 szt.
ser ricotta 2 łyżki
pesto zielone 2 łyżki
bazylia 12 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki z ricottą i pesto

Pomidorki ścinamy delikatnie z jednej strony, żeby się nie przewracały na talerzu i ładnie stały. Następnie ucinamy wierzch na wysokości 2/3 pomidorków. Wydrążamy nożem środek, pozbywając się miąższu ze środka. W miseczce mieszamy ricottę z pesto. Masą nadziewamy pomidorki. Na wierzch każdego kładziemy oliwkę. Ozdabiamy listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 09.09.2016 09:28
Bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak