Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki w serowym cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 6 plastrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
jajko 1 sztuka
serek mascarpone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki w serowym cieście francuskim

Piekarnik nastawiam na 200 stopni. Jajko roztrzepuję z serkiem, odrobiną soli i pieprzem.
Ciasto kroję na 3 prostokąty, układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie zawijam brzegi. Na każdym kawałku układam po 2 plastry sera i całość grubo smaruję rozbełtanym jajkiem. na wierzchu układam szczypiorek i przekrojone na połówki pomidorki.
Wkładam do nagrzanego piekarnika na 10 minut, zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę kolejne 12-15 minut. Przed podaniem oprószam jeszcze świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i solą.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 05.05.2014 18:58
Wybornie wygląda;)
stokrotka 05.05.2014 16:31
bardzo ładna kompozycja
adelajda 05.05.2014 16:02
Super i wygląda i smakuje:)))))
Katarzyna59 05.05.2014 15:36
przepyszne,
Olga_SK 05.05.2014 15:36
Apetycznie wygląda :)
Triss 05.05.2014 15:20
piękne! i apetyczne ;)
Ania84 05.05.2014 15:18
cudnie wygląda :)
brioszka 05.05.2014 14:52
piękne i na pewno pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak