Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorki koktajlowe

    20 sztuk
  • pistacje

    20 sztuk
  • serek kozi

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidorki myjemy, za pomocą noża odcinamy jedną z końcówek, a następnie wydrążamy, łyżeczką lub nożem pozbywając się miąższu. Serek kozi w miseczce delikatnie mieszamy, nadając mu swobodną konsystencję, w razie potrzeby zaś solimy lub pieprzymy. Jeśli tak jak i my lubicie ostre smaki, dodajcie do serka dwa fileciki anchois. Masę serową umieszczamy w szprycy lub zwykłym foliowym woreczku z odciętym rogiem. Napełniamy pomidorki serkiem, po czym dekorujemy je połówką pistacji. Podajemy po kilku minutach pobytu dania w lodówce, gdy smaki się przegryzą. Idealnym dopełnieniem przystawki będzie niewielka lampka schłodzonego Chardonnay. Gdy takim zestawem przyjmujemy gości, są tak zachwyceni, że komplementować będą każde kolejne danie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszkalider 12.02.2013 22:24
rewelacja
krystyna330 08.02.2013 09:59
super
Kate131 02.02.2013 09:11
super
polly66 11.10.2012 00:16
jak pięknie podane
restauracjadomowa 05.10.2012 15:40
przekąska ładnie wygląda jednak za kozim serkiem nie przepadam:)
malaczarna23 05.10.2012 14:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat