Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
woda
1 litr -
sól
1 łyżka -
cukier
1 łyżeczka -
cebula
2 sztuki -
pieprz
0.5 łyżeczki -
Gorczyca biała cała Prymat
1 łyżka -
ziele angielskie
5 ziaren -
papryczka chili
1 sztuka -
pomidorki koktajlowe
750 gramów -
pomidorki koktajlowe żółte
750 gramów -
papryka zielona
3 sztuki -
papryka żółta
3 sztuki -
papryka czerwona
3 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Pomidorki koktajlowe w zalewie na zimę
Kroki postępowania
Do garnka wlewam wodę, dodaję, sól, cukier, pokrojoną w piórka cebulkę, gorczycę, ziele angielskie i gotuję do momentu wrzenia. Następnie wyłączam gaz i odstawiam. Do słoiczków wkładam pomidorki koktajlowe żółte i czerwone, po kawałku papryki z każdego koloru i kawałek papryczki chili. Zalewam zalewą, do każdego słoiczka dodaję cebulkę z zalewy i zakręcam.
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)