Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki faszerowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dkg
ryż 1 szkl
cebula 2 szt
pomidory 7-8 szt
jajko 1 szt
tłuszcz
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki faszerowane

Kroki postępowania

1
Łopatkę dokładnie płuczemy, wkładamy do garnka i gotujemy z obrobiną soli. Ugotowane mięso studzimy. Cebulę szklimy na odrobinie tłuszczu. Mielimy mięso razem z cebulą na maszynce do mielenia mięsa.
Krok 1 - Pomidorki faszerowane foto
2
Ryż taimy. W misce mieszamy mięso, ryż, jajko oraz przyprawy. Z pomidorów usuwamy wnętrze. Pomidroki napełniamy przygotowanym farszem.
Krok 2 - Pomidorki faszerowane foto
3
Układamy w rondlu, podlewamy wodą i dusimy do miękkości około 15 minut na niewielkim ogniu.
Krok 3 - Pomidorki faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.01.2014 21:04
Wyglądają genialnie.
Alex_M 14.12.2013 12:40
super na przekąskę
Bernadeta1 19.09.2013 00:28
robię takie, bardzo smaczne
Grazyna0211 11.07.2013 12:31
świetny pomysł na smaczne danie
Motorek 05.07.2013 07:38
bardzo fajne
miki47 19.06.2013 14:51
znakomity przepis
Krystyna32 18.06.2013 16:17
bardzo apetyczne
IKrakowianka 15.04.2013 21:39
efektownie wyglądają
Dorian 29.12.2012 18:26
apetycznie wyladaja
motyl 29.09.2012 16:09
super
kamyk 20.09.2012 10:01
super wyglądają
caralajna 05.09.2012 08:30
pyszne i efektowne
smakowita 04.09.2012 19:00
fajny przepis na smakowite pomidory
Pusia 04.09.2012 09:53
Pycha
RenataZ-et 03.09.2012 09:06
wyglądają rewelacyjnie
olkaaa 02.09.2012 17:17
super przepis
kate.500 02.09.2012 12:49
ladnie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak