Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidor z grilla z fetą i ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 3-4 szt
ser feta 50 g
ryż 1/2 szaszetki
bazylia świeża 5-6 listków
Bazylia suszona Prymat
oregano
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pomidor z grilla z fetą i ryżem

Kroki postępowania

1
Pomidory umyj, następnie utnij czapki pomidorów oraz wydrąż miąższ ze środka. Posól wnętrze pomidorów, połóż je do góry dnem, aby wyciekł cały sok. Następnie wnętrze natrzyj lekko oliwą z oliwek.
Krok 1 - pomidor z grilla z fetą i ryżem foto
2
Przygotuj farsz. Ugotuj ryż. Następnie ryż wraz z fetą pokrojoną w kostkę pomieszaj. Dodaj kilka listków bazylii, posyp przyprawami (bazylią, oregano), wymieszaj wszystko.
Krok 2 - pomidor z grilla z fetą i ryżem foto
3
Pomidory napełnij gotowym farszem, następnie na górę polej kilka kropel oliwy z oliwek.
Krok 3 - pomidor z grilla z fetą i ryżem foto
4
Pomidory możesz nakryć wcześniej uciętymi kapeluszami, następnie zawiń wszystko w srebrną folię.
Krok 4 - pomidor z grilla z fetą i ryżem foto
5
Ułóż pomidory na rozgrzanym grillu, piecz przez około 10-13 minut.
Krok 5 - pomidor z grilla z fetą i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.09.2014 12:00
extra pomidorki
cukiereczek 10.09.2014 19:04
ależ apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak