Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomarańczowy zapach do ciast

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 4 szt
wódka 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: pomarańczowy zapach do ciast

Z pomarańczy obieramy skórkę, ale tak aby nie została na niej warstwa albedo, czyli ta biała gorzka część.Te cieniutkie skrawki namaczamy 3 dni, co jakiś czas zmieniając wodę. Ma to służyć oczyszczeniu skórek z oprysków. Po tym czasie kroimy skórki na cieniutkie paseczki i umieszczamy w słoiku lub butelce i zalewamy wódką. Odstawiamy na minimum 2 tygodnie.Można dodawać go ciast, deserów itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 07.09.2013 15:01
super pomysł
Lis 07.09.2013 12:27
fajny pomysł na zapach do ciasta:)
dodi 07.09.2013 10:28
świetny zapach
Renata9 07.09.2013 10:19
super ten zapach do ciast

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak