Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy stek z rekina

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek z rekina 4 szt
pomarańcza 1 szt
mąka żytnia
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy stek z rekina

Steki rozmrażamy w lodówce. Osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Dokładnie nacieramy wyciśniętym sokiem z pomarańczy, solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Odstawiamy do lodówki na 15 minut. Następnie rybę dokładnie panierujemy w mącę żytniej i smażmy z obu stron na wolnym ogniu.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 19.05.2015 13:23
ciekawe jak smakuje :)
Ola1young 19.05.2015 12:47
ciekawe danie
dża 19.05.2015 08:35
Pyszna ryba.
olkaaa 19.05.2015 07:24
jeszcze nie jadłam
Iwusia 18.05.2015 23:46
nie miałam okazji jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak